A gyermekek számára a játék a legfontosabb dolog a világon.

A játékon keresztül tanulnak, ismerik meg a környezetükben élő embereket, társadalmi elvárásokat, az őket körülvevő világot, élőlényeket, tárgyakat, anyagokat.

A játékhoz meg kell teremteni nekik a teret, a lehetőséget. Olyan helyet, olyan játszóházat szerettem volna létrehozni a gyermekek számára, ahol játék közben, játékos formában ismerkedhetnek meg mindezekkel.

Mindehhez olyan környezetet akartam teremteni, – a dzsungel világa, a sűrű erdő mélye, tele madár- és állathangokkal – amely inspiráló, más, mint az addig megszokott, teret ad a fantáziának, izgalmas, „mesebeli” világ, amelyben mégis otthon érzik magukat a gyermekek.

A kreativitást előtérbe helyezve és fontosnak tartva én főként a különböző anyagokkal, – lehetőség szerint természetes anyagokkal – azok megformálhatóságával, díszítésével és természetesen magával az alkotás örömével szeretném megismertetni a gyerekeket. Kézműves foglalkozásaimon ezt próbálom megvalósítani.

Bemutatkozás

Gyereénkkorom óta jó kézügyességgel rendelkezem, mindig szerettem rajzolni, barkácsolni. A gyerekek nyelvén is jól értek, háromgyermekes anyaként ezen a területen is kipróbáltam magam. E készségeket összerakva jutottam arra az elhatározásra, hogy más gyerekek hasznára is tudnám és szeretném kamatoztatni ezt a tudást. Bátorságot merítettem onnan, hogy ezelőtt, bár egész más területen, de rendezvényszervezőként dolgoztam, így a szervezés fortélyaiba szintén jól belelátok. Tanulmányaimat is ilyen téren, művelődésszervező szakon végeztem a Pécsi Tudományegyetemen. Korábban elvégeztem a Népi Játék és Kismesterség Oktató Képző hároméves OKJ képzést, ahol játszóházvezető és közművelődési szakember képesítést szereztem. Ez szintén segít és ihletet ad elképzeléseim megvalósításához.

Bondár Mónika, játszóházvezető