cilicilimuzsika

IDŐPONT: MINDEN PÉNTEKEN 9.00-10.00 ÓRÁIG      

(45 PERC FOGLALKOZÁS + 15 PERC JÁTÉK)

Bejelentkezés szükséges

Mi az a zenebölcsi?

Zenebölcsibe járni nagyon klassz dolog!

Jó a babának, és jó a mamának is. Az otthon, anyukájuk mellett nevelkedő gyerekeknek ez lehet az első alkalom arra, hogy körülnézzenek, milyen is közösségben lenni. Éneklés, mondókázás, játék közben rengeteg tapasztalatot gyűjtenek a világról, a többi gyerekről, a felnőttekről, az egymás közötti kapcsolatokról. Fejlődik zenei hallásuk, beszédkészségük, ritmusérzékük, egyensúlyérzékük, mozgáskoordinációjuk, szociális érzékenységük.

Az anyukákra is jó hatással vannak ezek a foglalkozások: ismeretségeket, barátságokat köthetnek, a közös játék után közösen mennek tovább a játszótérre is. A már elfelejtett éneklés élménye is újraépül a lelkükben, felelevenednek a rég elfelejtett játékok. Jó látni, milyen lelkesen zengik a dalokat, mondják a mondókákat, milyen odaadással lovagoltatják térdükön a babájukat…

Foglalkozásaimon kiemelt szerepet kap a gyermek szülővel közös játéka. Fontosnak tartom, hogy eddig nem ismert dalokat és játékokat tanítsak Nektek, és hogy mindig pontosan tisztában legyetek azzal, hogy melyik játék mit fejleszthet, mire van hatással, hogyan érdemes játszani, mire kell figyelni játék közben. Ezért a foglalkozásokon gyakran előfordul, hogy beszélgetünk is, kérdezhettek, mindig válaszolok.

Cili zenebölcsije más, mint a többi…

-komplex személyiségfejlesztés

szem előtt tartva az életkorra jellemző sajátosságokat,

egyenlő arányban ügyelve a zenei érzék,

a beszédkészség,

a figyelem,

az emlékezet,

nagy- és finom-mozgások fejlesztésére.

 

Bővebb információt találsz a Zenebölcsiről és Ciliről itt.